LES   ZÉOLES

les-zeoles

LES ZÉOLES

Les Zéoles es un duet d’acordions format per Amélie Denarié al diatònic i Anne Guinot al cromàtic.

Es van trobar à Montpellier el 2002 i van crear el grup Guilis ô Vent, un quintet de música neo-tradicional del qual en composaven tot el repertori, hi van tocar fins l’any 2005, fent balls per tot el sud de França.

Les ganes de tornar a tocar juntes i d’anar més lluny fan que tornin a l’escenari plegades en 2008.

Dels seus dits neixen composicions dolces-amargues, melodies entremeliades inspirades en la música tradicional francesa i d’arreu d’Europa així com en la música clàssica.

Totes dues passegen les seves manxes pels escenaris trad/folk d’Europa en format concert o ball.

L’agost de 2009 treuen el seu primer àlbum Des Papillons dans le Ventre, fruit de molts anys de treball en comú. El seu segon disc, Sur Mesure, surt en desembre de 2011, acompanyant-se de petits instruments com el « senza » o el « Glockenspiel ». El 2013 publiquen un recull de partitures que agrupa gairebé totes les seves composicions. El seu tercer àlbum, Urban Rhapsodie, surt l’estiu de 2015, després de quatre anys de gestació i de peregrinatges musicals.

Les Zéoles us faran pesigolles a l’oïda durant un concert o un ball, sempre buscant la nota justa, aquella que provoca papellones a la panxa, aquella que conservem ben a dintre un cop l’hem trobada.

Un duet de melodies delicades i minúscules…

0

Start typing and press Enter to search