LES AOÉDÉES

LES AOÉDÉES

Quí són?

Les Aoedées s’apropien de les melodies mediterrànies i les organitzen a la seva manera. El seu nom prové del grec “Aoédé” que significa musa del cant.

T’ofereixen una gran diversitat vocal: cançó franciscana del segle XIV, melodies de l’Edat Mitjana, cançons líriques, cançons tradicionals (catalana, italiana, occitana, francesa, corsa, etc.) i composicions personals com La Valse de l’emigré (Prisca Martial-Llaveria) o La nit no és mai completa (Dorothée Pinto).

LES AOEDEES

LES AOEDEES

Apassionades per la transmissió de cançons polifòniques tradicionals, volem descobrir i desenvolupar aquesta pràctica vocal a través dels nostres concerts i tallers d’iniciació. Totes dues pedagogues, oferim tallers on practicarem la polifonia tradicional i us transmetrem repertori.

Taller cant polifonic

Oferim un taller de dues hores per unes estructures diferents interessades en aquesta pràctica vocal. Centrarem l’activitat en cançons d’arreu del Mediterrani.

Contingut d’una sessió:

● Treball vocal específic en gran grup i després en petit grup: participar vocalment en un procés progressiu d’adquisició de confiança. Transmissió d’una primera cançó.

● Intenteu vibrar junts i busqueu un color de grup. Feu el mateix treball en petit grup: mantinc la meva part vocal sola en una polifonia i aprenc a fer ressonar la meva veu.

● Prendre consciència del seu cos com a ressonador segons els principis de la psicofonia de Marie-Louise AUCHER (psicofonia: aproximació autoexperimental a l’harmonia física i psíquica mitjançant la veu parlada i cantada).

● Despertar i obrir els ressonadors, treballar els harmònics i la col·locació de la veu del pit per tal d’obtenir una “pasta sonora” de les veus del grup.

● Aprenentatge de cançons per transmissió oral com es fa habitualment en aquest tipus de pràctica vocal. Comencem memoritzant la veu principal i després anem afegint les altres veus per superposició.

Els membres

Prisca MARTIAL-LLAVERIA 

Llicenciada en musicologia, floreixo com a música com a oboista clàssica i cantant en el món del cant polifònic tradicional: Grup polifònic catalá amb veu Capcadira (CD 2016: “El qui canta els seus mals espanta”), el Quartet a veu. (polifonies mediterrànies) i les Encantades (bola amb veu catalana, projecte transfronterer). Mestre de cor de la coral Les Ritour’nelles Participo en la transmissió del repertori. Sensible a les vibracions sonores, també sóc Animadora de Cant Prenatal.

Dorothée PINTO 

Dorothée PINTO

Flûtiste traversière et chanteuse, j’aime explorer différents univers artistiques : Les Affinités avec Fanette Estrade (ensemble de musique ancienne), Drôles de femmes avec la pianiste Emilie Carcy (musique classique et lyrique), Nos pieds nus avec le chanteur et guitariste Zac Daya (création autour de la poésie). 

 Parallèlement à mes activités artistiques, je suis aussi passionnée par la pédagogie. J’enseigne actuellement le déchiffrage instrumental au CRR de Perpignan. Par ailleurs, je suis également coach vocal et thérapeute en Relaxation Pneumo-phonique. 

Prisca MARTIAL-LLAVERIA: Oboè, Guitarres, Flautes

Dorothée PINTO: Violí

Web i XXSS Officials

Página web: https://dorotheepinto.com/duo-a-veu/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100075728243833&locale=hi_IN


Reserva ja la teva entrada per a gaudir de tot el festival!

0