JOAN CODINA

Quí és Joan Codina?
Nascut l’1 d’agost de 1979 a Barcelona.
Músic professional (flautes i cant) va ser durant la finalització dels seus estudis al Conservatori que va descobrir les danses tradicionals i folk des dels carrers i les associacions.
A partir d’aquest moment, s’interessa especialment en l’aprofundiment de la relació entre música i dansa, i pren classes i cursos amb formadors com Carles Mas, Núria Vinyoles, Sebastià Bover i Montserrat Garrich; i en festivals com Le Grand Bal de l’Europe a Sant Gervasi d’Auvèrnhe i a Gennetines, entre d’altres (Pierre Corbefin, Dani Detammaecker, Dany Madier-Dauba, Menestrers gascons, Lionel Dubertrand, Claire Broquet… i un llarg etcètera)
Progressivament amplia els seus estudis de dansa antiga (Carles Mas, Anna Romaní, Teresa Alves, Guillaume Jablonka, Nick Nguyen, Bruna Gondoni, María José Ruiz Mayordomo, Robin Joly, Robert Le Nuz i Tanja Skok), d’escola bolera (Esther Serrano i Loida Grau), de dansa clàssica (Anna Maria Morera, Paloma Torres, Maria Bossi, Bealia Guerra) i de claqué (Isabel Lasa Nieto)
Actualment és professor de l’Escola Municipal de Música Blai Net de Sant Boi de Llobregat, on imparteix flauta, cant coral un taller regular de dansa tradicional i folk. És membre del grup de música tradicional occitana Mirabèl i del duet Codina et Riera dels quals n’és també el mestre de la danses. A més a més, col·labora regularment com a músic i ballarí amb la companyia de dansa i música antiga Xuriach. També realitza nombrosos tallers puntuals de ball folk i dansa tradicional.
Continua formant-se en l’actualitat amb en Carles Mas, Loida Grau, Maria Bossi i Isabel Lasa Nieto.
VIDEOS
AIRES DEL MONTSENY – Masurca d’Atena (vídeo)
XURIACH: Sardana, música i dansa a l’entorn del 1700
XURIACH: Sardana pel Bergueda Folk Festival 2019
Perfil i xarxes socials
https://www.facebook.com/joan.codinavila
https://twitter.com/Ggrejo?lang=ca
https://www.instagram.com/joancodinavila
TALLERS
Al Berguedà Folk Festival donaré dos tallers:
- Iniciació al ball folk
- Ball inclusiu
Taller d’iniciació al Ball Folk
Un taller d’iniciació al Ball Folk, pensat per a totes aquelles persones que s’inicien al ball folk i volen aprendre els coneixements bàsics per a poder gaudir al màxim d’aquesta 15ena edició del Berguedà Folk. També és un taller pensat per aquelles persones que, ja iniciades en el món del ball folk, vulguin fer una repassada als gèneres més comuns del ball folk.
Taller de ball inclusiu
Taller més experimental. Un taller que, contradictòriament al que pugui semblar pel títol, va més dirigit a les persones que habitualment freqüentem els balls folk i els balls de plaça. No es tracta en absolut d’un taller específic adreçat només per a persones d’un determinat col·lectiu. El taller parteix de la base que les persones balladores bípedes, autoanomenades “normals” i que majoritàriament ocupem els espais del ball de plaça i el ball folk sóm les qui tenim limitacions i ens quedem amb un cert bloqueig davant d’una persona que també vulgui ballar però que potser va amb cadira de rodes, potser és cega o potser és sorda. Simplement perquè mai ens hi hem trobat, i mai hem tingut espais per experimentar, per provar, per empatitzar, per donar idees… La finalitat última d’aquest taller és aprendre que si no donem res per suposat de nosaltres i de les persones amb qui compartim el ball, millorarem moltíssim en el nostre saber ballar, siguin quines siguin les nostres capacitats.