FLOWK QUARTET

FLOWK QUARTET

Història

Flowk Quartet són: Ciscu Cardona (guitar), Marc del Pino (diatonic accordion), Xavi Castanys (mandolin, guitar) i Sílvia Murillo (violin).

La sonoritat d’aquest quartet s’endinsa en el món de l’harmonia com un mar de possibilitats. Flueixen com l’aigua i la seva força té nom de Folk i cognoms desconeguts. Saben d’on venen, però qui sap on aniran a parar…
Després d’enregistrar el seu primer disc “Trobada” (Segell Microscopi) estan experimentant amb noves idees que aportaran noves sensacions dins la lògica de repertori de composició pròpia amb sonoritats mediterrànies, cèltiques i amb influències de la música folk Europea.

Els membres

Sílvia Murillo

Nascuda a Barcelona, s’inicia musicalment cursant estudis acadèmics de violí i piano des de ben petita. Posteriorment, realitza els estudis professionals de música al Conservatori Municipal de Barcelona on s’especialitza amb viola clàssica. Paral·lelament, es nodreix d’altres estils de música tradicionals de diferents territoris en cursos i tallers com al Centre Artesà Tradicionarius, el Barcelona Fiddle Congress o l’Aula de Música Tradicional, entre d’altres. Participa regularment en sessions de música irlandesa i nòrdica on coincideix amb músics amb qui ha compartit projectes posteriors. Ha format part d’orquestres de cambra i quartets en l’àmbit clàssic i  grups de música tradicional com Quelcom.folk , Ruks , Atzerola… així com col·laboracions amb la formació Duetu. Entre les seves col·laboracions discogràfiques hi destaca Celtic Reggae Revolution: “From Irleand to Jamaica” de Brian Gilligan  i en l’últim cd del grup de música tradicional Flowk. Actualment, toca amb l’acordionista Marc del Pino i Flowk  Quartet.

Marc del Pino

Acordionista, compositor i professor d’acordió diatònic en diversos centres d’arreu de Catalunya.
Entre els projectes que ha participat, destaquen el noms d’Andana i Tazzuff. Actualment treballa en els projectes Dijazzònic i Flowk .
Com a investigador de l’instrument ha dissenyat, entre dʼaltres, el Sistema Simètric, que és un sitema cromàtic i bissonor que permet lʼús dels recursos moderns i dels tradicionals.

Ciscu Cardona

Guitarrista des de ben jove entra en el món del Folk amb la creació del grup Riu el 2010. Des de llavors s’ha dedicat a investigar les possibilitats de les afinacions obertes i els ritmes del folk europeu així com a l’arranjament de la música tradicional dels Països Catalans. Entre diverses bandes ha format part de Riu, NewCat Ensemble (Ruralisme Il·lustrat), FAR (música celta), Quelcom folk, “La senyoreta de l’escala”(teatre) i actualment amb el projecte FOK amb en Kepa Junquera.

Xavi Castanys

Músic empordanès establert a Terrassa. Comença la seva relació amb la música de jovenet estudiant piano però més tard s’enamora de la
música folk a través de la mandolina. Ha tocat en diverses bandes en l’àmbit del folk, la música tradicional i el ball folk com Escampillem, Polka Misèria, Trifòlium, Póster Freaky, Bluegrains, Blugard…i ha participat en nombroses gravacions musicals (Trifòlium, Toni Xuclà, Pol Cruells, Beth, Tona Gafarot, Nuar, Luthea Salom, Caïm Riba…). Actualment combina la feina de pare, mestre d’escola i músic, formant part de les bandes Flowk, Sláinte, Luthea Salom i Pol Cruells.

Marc del Pino: accordió diatónic

Ciscu Cardona: guitarra

Xavi Castanys: mandolin, guitarra

Sílvia Murillo: violí

Web i XXSS Officials

Entrevistes:

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/folc-a-lestudi/flowk/video/6067656/

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/tots-els-matins-del-mon/el-trio-flowk-presenta-el-seu-primer-disc-trobada/audio/1150945/

Página web: https://www.flowktrad.com/

Facebook: https://www.facebook.com/delpinocardona/

Instagram: https://www.instagram.com/flowk_music/


Reserva ja la teva entrada per a gaudir de tot el festival!

0