BALLAVEU

BALLAVEU

Ballaveu explora la pràctica de les cançons per fer ballar, preservant la cadència i mantenint ferm l’aire de cada dansa.
Les seves veus juguen, s’enllacen, es persegueixen, dialoguen i interpreten el cançoner tradicional i popular català, de nord a sud i d’est a oest: balls plans del Pallars, jotes de l’Ebre, havaneres de l’Empordà i ballets i sardanes de la Catalunya interior, sense oblidar els balls de parella que han omplert places i envelats arreu del país. Una interessant proposta amb la veu com a únic instrument melòdic, repte en el que la Patri i el Xavier posen de manifest el seu bagatge i coneixement.
Amb el primer disc sota el braç (“Flors i violes”, 2016) han trepitjat la majoria de festivals de dansa i cançó tradicional de casa nostra (Festival Tradicionàrius, Danses a la Plaça del Rei de Barcelona, Balls a Plaça de Tarragona, Ballades a Plaça de Lleida, QRambla de Girona, Berguedà Folk, Garrotxinàrius, Festival Càntut, etc…) i de l’estranger (“Grand Bal de l’Europe” a Gennetines -França-, “Gran Bal Trad” de Vialfrè -Itàlia-, “Trad’Hivernales” a Somèire -Occitània-, “TradFest” d’Edinburgh -Escòcia-,…).
L’any 2018 han format part, amb el ball i les veus, del gran projecte “FOK” de Kepa Junkera.
Dues veus sense artificis, empastades i harmonioses, que us faran ballar amb emoció.

COMPONENTS:

Patri Garcia: veu i percussions tradicionals
Xavier Rota: veu, guitarra i percussions tradicionals
0